Pedodontie

Clinica Ceradent va pune la dispozitie un serviciu foarte specializat de stomatologie pediatrica.

Specialistii nostrii diagnosticheaza din timp afectiunile dintilor temporari si adopta masurile terapeutice cele mai bune pentru o buna dezvoltare a dintilor definitivi.

Apelând la Clinica Ceradent copiii vor avea un loc de joacă special amenajat pentru ei, de o atmosfera placuta si linistitoare, un medic dentist mereu zâmbitor și cu cele mai eficiente solutii de tratament. În acest fel, copiii vor putea agrea obiceiurile de igiena dentara. Un control stomatologic poate, preveni și reduce la minimum problemele legate de poziționarea gresita a dinților.

Informatii si sfaturi utile privind pedodontia

Dintii copilului se formeaza chiar înainte de naștere. Primii dinti de lapte la 4 luni, sunt incisivii centrali inferiori urmati indeaproape de cei superiori. Deși cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani, ordinea în care apar variază.

Dinti permanenti apar la varsta de 6 ani, începând cu molari și incisivii in partea inferiora a gurii. Acest proces continuă până la vârsta de 21 de ani.

Serviciile stomatologice pentru copii trebuie să înceapă odată cu apariția primului dinte care poate fi între 6 și 24 de luni. Asa cum toată lumea stie, este mai usor sa previi decat sa tratezi, asa ca orice copil trebuie să fie programat la stomatolog in jurul varstei de un an.

Copiilor le place să imite – incercati sa ii incurajati să imite, atunci când vă spălați pe dinți. Nu forțati și lăsații să se descurce singuri. Trebuie să ii induceti in timpul periajului o atmosfera placuta si distractiva.

Dintii de lapte sunt importanti! Chiar daca au o durata de actiune scurta, cariile neglijate duc la afectiuni ale dintilor permanenti.

Importanța dintilor primari in pedodontie

Dinții de lapte sau dintii primari sunt importanti pentru:

  • mestecare și hrănirea corespunzătoare;
  • oferă spațiu dintilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta;
  • permit cresterea normala a oaselor si muschilor maxilarului.

Ata dentara in pedodontie

Ata dentara ajuta in curatarea spatiilor dintre dinti, unde periuțe de dinți nu pot ajunge, de aceea este foarte important ca copilul dumneavoastra sa le accepte. În acest caz, cel mai bine este sa limitati consumul de dulciuri și băuturi carbogazoase.

Clinica Ceradent va pune la dispozitie un serviciu foarte specializat de stomatologie pediatrica.

Specialistii nostrii diagnosticheaza din timp afectiunile dintilor temporari si adopta masurile terapeutice cele mai bune pentru o buna dezvoltare a dintilor definitivi.

Copiii dumneavoastra pot beneficia de sigilari dentare: aplicarea unui material pe suprafata primilor dinti permanenti cu importanta deosebita in masticatie pentru a ii proteja de aparitia precoce a cariilor.

Pentru a salva copilul de durere, tulburari de alimentatie și o dezvoltarea incorecta a dinților permanenți, incercati sa il imprieteniti cu periuta de dinti si, mai ales,cu medicul stomatolog!