Endodontia

Endodontia este una din cele mai importante ramuri ale stomatologiei și se ocupă cu cauzele, diagnosticul, prevenirea și tratamentul bolilor si leziunilor pulpare.

Dintele prezinta la interior un canal in care se gaseste pulpa dentara. Endodontia se ocupa exact de tratarea acestui segment anatomic. Tratamentul endodontic se impune atunci cand dintele prezinta o carie sau o trauma care a provocat alterarea tesutului pulpar si-n cele din urma moartea acestuia.

Recurgem la tratament endodontic si in cazul unor lucrari protetice care trebuie realizate pe dinti cu tesut dentar foarte redus si cu inflamatia tesutului pulpar. In toate cazurile enumerate mai sus, specialistii nostri intervin prin devitalizarea dintelui (indepartarea pulpei dentare) si introducerea unui material in locul acestuia, in interiorul canalului.

Endodontia poate fi asociata si cu tratament chirurgical in situatia unui granulom periapical (infectie localizata la nivelul radacinii dintelui). In acest caz chirurgia indeparteaza infectia, fiind urmata apoi de tratamenul endodontic al canalului.